Tillverkning mot kunds underlag


Vi kan vara behjälpliga med det mesta inom tunnplåtsbearbetning samt tillverkning av mekaniska komponenter utifrån kunds ritning. Vi stödjer gärna kunden från framtagning av underlag till efterföljande ytbehandling av färdig produkt. Kontakta oss gärna om ni har några frågor rörande ritningsunderlag eller tekniska frågor.


Laserskärning och stansning

Laserskärning med fiberlaser i vår Amada Ensis. Vi beabetar i huvudsak stål (upp till 15 mm), rostfritt (upp till 15 mm),  aluminium (upp till 12 mm). I vår kombistanslaser bearbetar vi material upp till 8 mm med formning och gängning som möjliga tillval. 


Fräsning och svarvning

Vår skärandeverkstad utför både fräsning och svarvning med hjälp av 3- och 5-axliga maskiner i aluminium, stål, rostfritt, plast samt mässing. Vi fräser upp till 2400mm långa arbetsstycken utan omtag. 


Svetsning

Vi utför TIG-,MIG-, laser-, punkt- samt robotsvetsning i stål, rostfritt och aluminium med efterföljande bearbetning.


Kantpressning

Vi har möjlighet att bocka plåt upp till 3 meters längd i någon av våra kantpressar. Vi har en kantpressrobot samt fem manuella kantpressar med en mängd olika bockverktyg. Vi har även möjlighet att ta fram specialverktyg i vår verkstad.

 

Montering av fästelement

Vi monterar de flesta sorters pressfästelement från Tappex sortiment i någon av våra Haegerpressar. Vi kan även ombesörja enklare monteringsjobb samt isättning av Helicoil insatsgängor.


Övrigt verkstadsarbete

I vår verkstad har vi möjlighet att grada, trumla, försänka eller gänga detaljer framtagna i vår produktion.


Lasergravyr

Med vår Lasit märklaser har vi möjlighet att graverera text, loggor, symboler med mera. I de fall lasergravyr inte är lämpligt kan vi även ombesörja screentryck hos extern leverantör. Fråga oss gärna vad som blir snyggt!


Mätning och intyg

JS Maskin kan tillhandahålla CoC, mätprotokoll, materialcertfikat och ytbehandlingsintyg i de fall kunden begär det. Uppmätning sker manuellt med skjutmått eller i mätmaskin beroende på detaljens komplexitet.


Ombesörjning av alla typer av ytbehandlingar

Vi ombesörjer de flesta typer av ytbehandling samt målning hos någon av våra externa leverantörer.